Logopedski kabinet ReciR, Zagreb

Logopedska pomagala

Uz naš tim stručnjaka, svaki glas može pronaći svoj put do jasne i učinkovite komunikacije.

Pomagala i materijali

S početkom nove školske godine predstavljamo Vam nove materijale i pomagala kojima smo obogatili naš kabinet i za čiju smo upotrebu ovo ljeto vrijedno učili. 
Jedna od novina je ABC Maestro, pedagoško-rehabilitacijski program za učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice koji se savršeno podudara s našom novom Clevy veselom tipkovnicom.  ABC Maestro namijenjen je djeci s teškoćama koja uče čitati i pisati, ali ga mogu koristiti sva djeca koja tek upoznaju boje, slova i brojeve. Clevy tipkovnica je posebno dizajnirana tipkovnica za svu djecu, ali i odrasle, koji otežano koriste standardne tipkovnice te će  posebno osigurati  lakše korištenje ABC Maestro programa. Nadalje, od sada imamo i Interaktivni zid, jednostavni komunikator koji se sastoji od 30 polja u koja možemo umetnuti bilo kakvu sličicu i snimiti zvučnu poruku u trajanju od 10 sekundi koja će odgovarati sličici. Prikladan je za djecu predškolske i školske dobi, za učenje abecede, zbrajanja i oduzimanja, širenje i jačanje vokabulara, a može poslužiti i kao vizualna podrška korisnicima s autizmom. Na sličan način radi i naš novi Pričajući raspored. Uz njegovu pomoć možemo stvarati priče u nizovima, školske i dnevne rasporede te izvoditi mnoge druge aktivnosti za razvoj komunikacijskih i spoznajnih vještina korisnika. Kao i Interaktivni zid, koristan je u radu s korisnicima s autizmom, omogućujući vizualnu i glasovnu podršku.Na kraju, ali ne i manje važno, predstavljamo Vam i našu novu sklopkom upravljanu igračku, slatkog slonića koji djeci s motoričkim teškoćama nudi priliku za što neovisnijim igranjem i učenjem. Slonić je povezan sa Smoothie sklopkom, koju je moguće pritisnuti bilo gdje i ona će se aktivirati, dajući tako djeci mogućnost da postanu aktivni sudionici u svim zabavnim, ali i učenju okrenutim aktivnostima. Smoothie sklopka se, osim na našeg slonića, može spojiti i na računala i tablete te omogućiti, ali i jačati komunikacijske vještine korisnika. 
Obratite nam se s povjerenjem i prepustite Vaše klince i klinceze u sigurne ruke naših djelatnica i pratite njihov napredak dodatno osiguran našim novim pomagalima! 

U  želji da našim pacijentima pružimo najbolju moguću uslugu, u terapiju smo uveli vrhunski logopedski aparat VIBROFON. Njegova glavna karakteristika je da nježnim vibracijama stimulira brzo savladavanje artikulacijskih teškoća. Aparat se već preko 30g koristi u praksi u mnogim logopedskim ambulantama, diljem Hrvatske i svijeta, sa izvrsnim rezultatima. VIBROFON kao ključno logopedsko pomagalo pokazuje odlične rezultate kod korekcije rotacizma (glasa R), korekcije sigmatizma (C, Z, Ž, S,Š, Č, Ć, D i Dž), te masaže mekog nepca, logomotorike i izazivanja vanjskih vibracija na laringsu. Odlične rezultate postiže i kod afazije ukoliko se govorno-jezičnim vježbama pristupi na vrijeme i s obzirom na zatečeno stanje pacijenta. VIBROFON pruža izvrsne rezultate u kratkom vremenskom roku i brzo vraća osmijeh na dječja lica. Iskušajte ga s povjernjem!